Eesti Kirjanike Liit kuulutas välja tänavuse romaanivõistluse žürii

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kirjanike Liidu esimees Tiit Aleksejev.
Eesti Kirjanike Liidu esimees Tiit Aleksejev. Foto: Sander Ilvest

Järgmisel romaanivõistlusel hindab käsikirju kaheksaliikmeline žürii, kuhu kuuluvad Eesti Kirjanike Liidu esimees Tiit Aleksejev, dramaturg ja ajakirjanik Ene Paaver, luuletaja ja kirjandusteadlane Aare Pilv ning kirjanikud Vahur Afanasjev, Maimu Berg, Peeter Helme ja Rein Põder.

«Romaanivõistluse žüriiliikme töö on omamoodi hariv, see annab hea ülevaate, missugused teemad on ühiskonnas aktuaalsed, mis inimestele korda läheb,» rääkis Eesti Kirjanike Liidu esimees ja romaanivõistluse žüriiliige Tiit Aleksejev.

2017. aastal toimunud romaanivõistluse võitis Vahur Afanasjev romaaniga «Serafima ja Bogdan». Lisaks otsustas žürii välja anda kaks teist kohta, mille vääriliseks valiti Eva Koffi käsikiri «Sinine mägi» ja Triinu Merese käsikiri «Lihtsad valikud». Romaanivõistluse võidutööd valis kaheksaliikmeline žürii 67 algupärase ja seni avaldamata käsikirja seast.

Romaanivõistluse auhinnafondi panevad välja Eesti ettevõtted Liviko, Wolf Groupi kuuluv Penosil ja advokaadibüroo Ellex Raidla. Lisaks annab Postimees välja eripreemia.

Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlus on 1926. aastal algatatud kirjastuse Loodus romaanivõistluse idee jätkaja ning lähtub oma tegevuses Eesti Romaaniühingu võistluse praktikatest ja põhimõtetest. Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlus kutsuti taas ellu Eesti erakapitali toel 2014. aastal ning käimasolev võistlus on teine pärast selle traditsiooni taastamist. Eelmise, 2015. aastal toimunud romaanivõistluse võitis Armin Kõomägi romaaniga «Lui Vutoon».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles