Uus rekord on sündinud: see mees on vanim ahviraudteel sõitja

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma vanim ahviraudteel sõitja
Maailma vanim ahviraudteel sõitja Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Inimene on täpselt nii vana, kui vanana ta end tunneb. See tarmukas mees sõidab ahviraudteel uljalt nagu 20-aastane.

Californiast pärit pensionär Glenn Quillin püstitas just maailma vanima ahviraudteel sõitva inimese rekordi, vahendas Travel+Leisure.

Quillin on 102-aastane ning tema lapselapse Mike Welchi sõnul olevat eelmise rekordi omanik olnud 90-aastane.

Quillin ja Welch läksid koos La Jolla Zip Zoom ahviraudteele, mis on tuntud «ekstreemsete» sõitude poolest. Sealsetel ahviraudteedel tõuseb sõitja liikumiskiirus kuni 80 kilomeetrini tunnis ning sõit toimub kohati kuni 240 meetri kõrgusel.

«Ta on alati olnud seiklusliku hingega ning armastab teha asju, mis paneb inimeste suu lahti vajuma,» sõnas Quillini lapselaps Welch. Ta lisas, et tema vanaisale soovitati küll üks lühem sõit täna vahele jätta ja puhata, aga südikas vanahärra tahtis sõita siiski kõikide ahviraudtee liinide peal. «Ta just sõitis neist kõigist läbi ja nautis väga,» sõnas Welch.

«Ta on vapram kui enamik inimesi, kes siia tuleb. Meil on olnud inimesi, kes pärast esimest sõitu enam sõita ei taha, aga tema tegi ootusrikkalt kõik sõidud läbi,» sõnas La Jolla Zip Zoomi juht.

Oma kõrgest east hoolimata pole Quillin kunagi olnud kodus istuja tüüp. Ta on Teise maailmasõja veteran ning samuti on ta töötanud nii Manhattan Projekti kõrgustes kui ka Hughes' lennukites, mistõttu võib öelda, et ta on tõepoolest kõrgustega harjunud. Kuigi hetkel elab mees vanadekodus, käib ta endiselt mitu korda nädalas jõusaalis.

Quillin loodab oma 103. sünnipäevaks püstitada veel ühe maailmarekordi, nimelt soovib ta saada maailma vanimaks langevarjuga hüppajaks. Praegune rekordiomanik tegi hüppe 101-aastaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles