Ratas linnavõimu meediakajastuste uurimisest Tallinnas: avaliku raha eest ei tohi erakondi reklaamida (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Pilt videost

Peaminister Jüri Ratase sõnul ei tohi avaliku raha eest erakondi reklaamida ning vajadusel tuleb selliseid juhtumeid uurida.

«Kui me räägime erakondade rahastamisest või kui me räägime avaliku sektori tellimustest erameediasse, siis need peavad olema alati tingitud sellest, mis ühes või teises või kolmandas omavalitsuses toimub. Need ei saa olla, lähtuda sellest, mis on ühe, teise või kolmanda erakonna reklaam. Maksumaksja raha eest kindlasti sellist asja teha ei tohi ja kui keegi näeb, et seda on vaja uurida, siis tuleb seda uurida,» ütles Ratas BNSile vastuseks palvele kommenteerida Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni (ERJK) otsust jätkata Keskerakonna juhitud Tallinna linnavõimu meediakajastuste uurimist linnalehtedes.

ERJK leidis neljapäeval mitme Tallinna linnameedias juhtivate Keskerakonna liikmete kohta avaldatud artikli osas, et need rikuvad erakonnaseadust ning otsustas seetõttu nende suhtes jätkuva menetluse raames algatada juriidilise ja finantsanalüüsi.

«Ma arvan, et Eestis on loodud väga tugevad institutsioonid, kes saavad kontrollida erakonna rahastamist,» märkis Keskerakonna esimees Ratas.

Tema sõnul on Keskerakond väga tugevalt muutnud oma käitumist viimase aasta ja 3-4 kuu jooksul, mis on möödunud 2016. aasta 5. novembril peetud Keskerakonna kongressist, kui erakonnale valiti uus juhatus.

«Kindlasti on meie seisukoht see, et igasugused kahtlaseid finantseerimistehinguid Keskerakonna tänane juhtkond õigeks ei pea, me oleme nende vastu,» rääkis Keskerakonna esimees. «Me oleme astunud ka päris palju konkreetseid samme, et tulla välja erinevatest kohtuvaidlustest. See on tinginud ka meie büroo mahamüümise ja selle põhjus on olnud see, et lahendada need küsimused ära,» ütles Ratas.

Keskerakondlastest Tallinna linnapea Taavi Aas ja abilinnapea Tõnis Mölder teatasid reedel, et ERJK esimees Ardo Ojasalu, kes viitas neljapäeval vestluses BNSiga Aasa väidetavatele rikkumistele, ei tohiks oma ametis jätkata. Ojasalu lükkas süüdistused tagasi, leides, et Keskerakonna juhitud linnavalitsuse poliitiline kultuur pole märkimisväärsel muutunud ka pärast erakonna endise juhi Edgar Savisaare eemaldamist. 

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles