Ossinovski: rohkem lapsi sünnib siis, kui me ei pane naisi luku taha (17)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Eesti iivet aitaks kasvatada see, kui lapse saamine ei paneks naise eneseteostust tööl ja ühiskonnas luku taha, ütles Sotsiaaldemokraatliku erakonna (SDE) esimees Jevgeni Ossinovski oma tänases kõnes erakonnakaaslastele. 

Erinevalt enamikest riikidest ei põhjusta laste saamine Eestis vaesust, ütles Ossinovski ja lisas, et see on oluline saavutus ka Eesti rahvaarvu tõusule pööramise teel. 

«Mul on natuke piinlik lugeda tähtsate meeste käsitlusi, mis kuiva statistilise pedantsusega käsitlevad peresid seemendusjaamade ja inkubaatoritena ning naisi sünnitusmasinatena,» ütles Ossinovski. 

«Lapsi ei saa raha eest osta ega riikliku sunniga nõuda. Küll sünnib lapsi rohkem perekondadesse, mis on terved. Küll sünnib lapsi rohkem, kui pere ei pea kartma, et töö kaotuse puhul ei suuda nad last ülal pidada. Rohkem sünnib lapsi ka siis, kui naiste luku taha panemise asemel töötame kõik koos selle nimel, et lapse saamine ei oleks naisele takistuseks tema eneseteostusel ühiskonnas ja töökohal,» rääkis Ossinovski. 

Ossinovski ütles oma kõnes ka seda, et Eestil läheb paremini kui kunagi varem. «Eesti julgeolek on paremini tagatud kui eales varem. Eesti majanduskasv on üks Euroopa kiiremaid. Eesti keskmine palk on nelja aastaga kasvanud tuhandelt eurolt 1300 euroni. Isegi rahvaarv on sünnipäeva-aastaks positiivse jõnksu ülespoole teinud. Absoluutne vaesus on langenud Eesti ajaloo madalaimale tasemele – 3,3 protsendile aastal 2016,» loetles ta.

Täna kogunesid sotsiaaldemokraadid Tartusse erakonna volikogule, kus arutati uue valimisprogrammi väljatöötamist ja kinnitati tegevuskava selleks aastaks. 

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles