Vormel-1 endisele tiimijuhile Briatorele määrati vanglakaristus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flavio Briatore
Flavio Briatore Foto: AFP

Itaalia magnaat ja autospordisarja vormel-1 endine tiimiboss Flavio Briatore mõisteti laupäeval oma luksusjahiga seoses maksudest kõrvalehoidmise eest 18 kuuks vangi, teatas meedia, lisades, et ärimehele jääb õigus kohtuotsus edasi kaevata.

Briatore, kelle mitu miljonit dollarit maksev superjaht «Force Blue» arestiti 2010. aastal, vanglakaristust vähendati 18 kuule 23 kuult, kuigi prokurörid nõudsid talle nelja-aastast vangistust.

Briatore mõisteti süüdi 3,6 miljoni euro ulatuses käibemaksu maksmata jätmises jahi väärtuse põhjal ning 800 000 euro väärtuses kütuseaktsiisi tasumisest hoidumises aastatel 2006-2010.

Ärimehe advokaadid lubasid otsuse uuesti edasi kaevata.

Jaht pikkusega 63 meetrit on registreeritud Kaimanisaartel. Uurijad on vaidlustanud Briatore väited, et jaht ei kuulu talle ja ta üürib seda Neitisaartel registreeritud firmalt. Uurijate sõnul on Briatore firma omanik ja sellega kuulub talle ka jaht.

Politsei sõnul on väljaspool Euroopa Liitu registreeritud jahtidel õigus vältida aktsiisi maksmist vaid juhul, kui nad lahkuvad EL-i vetest kaheksa tunni jooksul pärast uuesti tankimist.

Briatore on olnud Vormel-1 sarjas Benettoni ja Renault tiimijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles