Kristjan Ilvese esimene hüpe Pyeongchangis õnnestus! «Täitsa äge mägi!» (2)

Ott Järvela, Pyeongchang
, Vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pyeongchangi taliolümpiamängudel alustasid teisipäeval võistlustulle asuvad kahevõistlejad treeninghüpetega ning Eesti olümpiakoondise suurima lootuse Kristjan Ilvese esimene hüpe õnnestus kenasti.

Esimeses treeningvoorus tuli tornist alla 52 kahevõistlejat 55-st ning pikima hüppe ja parima punktisumma (treeningutel stiilikohtunikud ei tööta) sai kirja sakslane Johannes Rydzek, kes teenis 105,5 meetrise hüppe eest pärast kompensatsooni lahutamist 54,8 punkti.

Järgnesid Go Yamamoto (Jaapan) 53,5 ja Eric Frenzel (Saksamaa) 51 punktiga. 100 meetri piiri said kätte kuus meest, nende seas ka Kristjan Ilves, kes lendas täpselt 100 meetrit, millega teenis 43,9 punkti ja oli kuues.

«Täitsa äge mägi, midagi halba ei oska öelda. Renn on selline nagu enamikel muudel trampliinidelgi ja kõik tundub olevat tuttav. Midagi häda ei ole. Pika päeva peale jäi loidus natuke sisse ja magasin trampliini osta võib-olla natuke maha, aga varu on veel kõvasti,» sõnas Ilves pärast esimest hüpet Postimehele.

Treeningu teises voorus Ilvesel sama hästi ei läinud. Hüppel oli pikkust kõigest 91 meetrit, millega teenitud 43,6 punkti andsid 27. koha.

Pyeongchangis valitsevad teatavasti väga tuulised olud, mis muutsid üpris suureks loteriiks ka laupäevase meeste normaalmäe võistluse. Ilves ei kavatse ette muretsema hakata. «Eks näis, kuidas võistluspäevadel tuulega on. Ilmateatest vaatasin, et natuke peaks rahunema. Aga kõige tähtsam on siin tuule suund, sest näiteks hüppemäe taga on praegu nii kõva tuul, et ei saa püstigi seista, ent tuulevõrgud võtavad selle õnneks kenasti kinni ja on täitsa hüpatav ilm. Aga kui sama kõva tuul puhuks praegu mäele vastu, poleks mingit võimalust hüpata,» selgitas Ilves.

Kahel viimasel olümpiamängude-eelsel MK-etapil Jaapanis, Hakubas karjääri parimad tulemused teinud ning neljanda ja teise koha teeninud Ilves saabus olümpialinna Pyeongchangi laupäeval. Vahepealse aja veetis ta Hakubas, kus olid väga korralikud treeningtingimused. Hooaja tähtsaima võistluse eel muresid pole. «Kõik on okei. Täitsa rahulik tunne on sees,» lausus Ilves.

Teine Eesti kahevõistleja Karl-August Tiirmaa tänastel treeninghüpetel ei osalenud. Postimehe andmetel oli põhjuseks kerge seljahäda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles