Pronksmedali võitnud Holund: kui suusatad Norra eest, ei tohi sa alla anda!

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Johnsrud Sundby, Simen Hegstad Kruger ja Hans Christer Holund
Martin Johnsrud Sundby, Simen Hegstad Kruger ja Hans Christer Holund Foto: Alexey Filippov/Sputnik

Meeste 30 kilomeetri suusavahetusega sõidus pronksmedali teeninud Hans Christer Holund ütles, et võttis tänast suusavahetusega sõitu kui boonust. «Minu põhieesmärk on olnud 15 kilomeetrit uisku. Kui suutsin täna juba siin medali võita, suudan ka 15 kilomeetris kuldmedali eest võidelda!»

Norralastel oli täna selge tiimitaktika – kui üks neist vähemalt kümne sekundiga eest ära saab, ei hakka teised koondisekaaslased konkurente liidrile järele vedama. Olümpiavõitjaks tulnud Simen Hegstad Krüger ründaski 5 kilomeetrit enne lõppu ning tegi konkurentidega piisava vahe sisse. See tähendas, et teised norralased – Holund ja Martin Johnsrud Sundby – ei saanud peagrupis enam tööd teha.

Holundi sõnul on muljetavaldav, et Krüger suutis hoolimata distantsi algusosas juhtunud kukkumisest hoolimata end tagasi suurde mängu tuua ning seejärel otsustavalt rünnata. «Muljetavaldav! Aga kui sa suusatad Norra eest, siis on sinu meeskonnas palju mehi, kes tahavad saada kohta koondises. Kui sa selle saad, siis on sinu ülesanne mitte alla anda, eriti olümpial. See näitas, et ta on väga tugev kutt, mitte ainult füüsiliselt aga ka mentaalselt. Peame hindama tema enesekindlust, et ta julges nii rünnata, paljud poleks sellega hakkama saanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles