Tõnis Mölder: regionaalset ebavõrdsust ei peaks Tallinna arvelt vähendama (2)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Mölder.
Tõnis Mölder. Foto: Erakogu

Tallinna abilinnapea Tõnis Mölder ei toeta sotsiaaldemokraatide ideed käsitleda Eestit järgmisel Euroopa liidu eelarveperioodil kahe eraldi piirkonnana. 

Postimees kirjutas eile, et sotsiaaldemokraatide volikogu arutas võimalust regionaalse ebavõrdsuse vähendamise nimel käsitleda Eestit järgmisel EL eelarveperioodil kahe eraldi piirkonnana, mis võimaldaks nende hinnangul riiki tuua kuni 700 miljonit lisaeurot.

Tallinna abilinnapea Mölder (Keskerakond) tõdes, et ehkki regionaalne ebavõrdsus on Eestis probleemiks, ei peaks selle tasakaalustamine toimuma Tallinna arvelt. 

Tallinna ja selle ümbruses toodetakse üle 60 protsendi Eesti majanduse lisandväärtusest, ütles Mölder ja lisas, et Harjumaal asub palju riiklikult tähtsaid funktsioone. «Riik peaks suunama vahendid ikkagi neisse omavalitsustesse, kus rahvaarv ei vähene ning tehtud investeeringutest on kasu mitmekümneks aastaks,» sõnas ta. 

Mölderi hinnangul on probleemiks pigem väikesed omavalitsused, kes kasutavad EL kaudu saadud vahendeid ebaefektiivselt. Ta lisas, et Eestis on palju näiteid sellest, kuidas välisrahastuse toel renoveeritakse kultuurimaju, rajatakse kergliiklusteid või ehitatakse ujulaid, kuid samas ei suuda väikevald hiljem tulla toime nende majandamiskuludega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles