Saarlased pidid Tourestil aru andma: kas seksipidusid on ja ons piinariistad kohustuslikud? (1)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saarte Hääl kirjutab, et läinud nädalalõpul Tallinnas toimunud turismimessil Tourest uuriti saarlastelt, kas Saaremaal svingerite pidusid ka toimub ning ega siin keskaegsete piinariistade proovimine kohustuslik ole.

Visit Saaremaa turismiinfospetsialisti Kristina Mägi sõnul kulges mess töiselt. Eelmiste aastate kogemuse pealt pakkus ta, et löödi senine külastajate rekord. «Kui reedesed päevad kipuvad reeglina olema veidi tagasihoidlikumad kui laupäevad, siis seekord oli reede täpselt sama kiire tööpäev,» nentis ta.

Küsimusi, millega saarlaste poole messil pöörduti oli seinast seina. Mõni neist eriti lustakas, Mägi sõnul uuriti neilt näiteks, kas Saaremaal kuskil svingerite pidusid ka korraldatakse.

Ning messil oma keskajakeskust tutvustanud Argo Kirsilt päriti, kas keskaegsete piinariistade proovimine on kohustuslik. «Üsna omapärane oli tõesti küsimus, kas piinariistu peab ikka proovima, kui ei soovi..,» muheles Kirss.

Mitu inimest küsis temalt ka, kas raudrüü ja mõõgad, mis Kirsil Tallinnas kaasas olid, on päris. «Üks proua teatas rõõmsa siirusega, et ta teab mind – on mind Tallinna vanalinnas näinud!» kõneles Kirss. Tegemist oli küll kena komplimendiga, aga paraku ei ole Kirss Archebaldi kostüümis seni Tallinna vanalinna jõudnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles