Kindlustus hüvitas 35 000 eurot

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurim kahjujuhtum Pärnumaal oli seotud maja katuse süttimise ja korteri kahjustamisega.
Suurim kahjujuhtum Pärnumaal oli seotud maja katuse süttimise ja korteri kahjustamisega. Foto: ARDI TRUIJA / PÄRNU POSTIMEES/

ERGO kindlustuse eelmise aasta suurim kahjujuhtum Pärnumaal oli seotud maja katuse süttimise ja korteri kahjustamisega, õnnetustest tuli kõige rohkem ette kukkumist ja sporditraumasid.

"Eelmise aasta suurim kahju Pärnumaal tekkis maja katuse süttimisest, mille tagajärjel sai kahjustada korter. Kahju suurus selle juhtumi puhul oli umbes 35 000 eurot," ütles ERGO kahjukäsitlusvaldkonna juht Caterina Lepvalts.

Pärnumaa teedel oli mullu 440 kaskokindlustuse juhtumit, mis teeb viis protsenti ERGO kõikidest Eestis registreeritud kaskojuhtumitest. "Liiklusõnnetustest umbes kolmandiku moodustasid teise sõidukiga kokkupõrked. Palju oli otsasõite eri objektidele nagu teepiirded, postid, tõkkepuud, äärekivid või liiklusmärgid. Otsasõite nii kodu- kui metsloomadele registreeriti 28," loetles Lepvalts.

Õnnetusjuhtumitest paistavad Pärnumaal silma olme- ja sporditraumad. "Eelmisel aastal teatati meile 80 olmeõnnetusest, ligemale pool neist on seotud kukkumisega. Samuti käsitletakse olmetraumadena lõike-, torke- ja põletushaavu. 15 protsenti õnnetusjuhtumitest on sporditraumad, kõige rohkem on vigastusi saadud meeskondlikes pallimängudes," teatas Lepvalts.

Kodukindlustuse juhtumeid kogunes mullu Pärnus ja Pärnumaal 214 ehk ligikaudu kaheksa protsenti kõikidest ERGO registreeritud kodukindlustuse juhtumitest. Veerand kodukindlustuse juhtumitest oli seotud veekahjuga. "Neist iga neljanda puhul tuleb rääkida naabri tekitatud kahjust, mistõttu oma südamerahu ja naabritega hea läbisaamise huvides on oluline peale oma korteri kindlustamise sõlmida vastutuskindlustus," selgitas Lepvalts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles