Tootjad: eestlased ostsid kolmandiku joodud õllest mullu Läti piirilt (12)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A. Le Coqi emafirma Olvi teatel on lahja alkoholi müük Eestis pärast aktsiisilangetust tõusujoonel.
A. Le Coqi emafirma Olvi teatel on lahja alkoholi müük Eestis pärast aktsiisilangetust tõusujoonel. Foto: Mihkel Maripuu

Ehkki alkoholitootjad avalikustavad ametlikud aastased alkoholitootmise ja -tarbimise näitajad ühiselt veebruari teises pooles, kinnitavad kaks suuremat õlletootjat juba, et kui võtta arvesse ka Läti piiril ostetud kogused, siis möödunud aastal eestlaste õlletarbimine kasvas.

Aasta keskmisena osteti Lätist kolmandik kogu õllest, detsembris püstitati piiril müügirekord enam kui 40 protsendiga kogutarbimisest, kirjutab ERR uudised.

A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul on nende toodangu müük olnud pidevas kasvus, kui aasta algas 10-11 protsendiga, siis aasta lõpuks oli kasv üle 40 protsendi.

Praegu, kui on nn madalhooaeg, vurab Saku õlletehasest Läti piiripoodidesse iga päev neli-viis veokitäit õlut. Suvel aga, kui õlletarbimine teeb hüppelise kasvu, võib see ulatuda juba 30 rekatäieni toodetavast sajast, prognoosib  Saku õlletehase müügidirektor Jaan Härms.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles