Valga-Valka võttis vajaliku võidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga-Valka poolelt viskas Lasenbergs meeskonna kõige resulatiivsemana 27 punkti. Pilt on tehtud mullu detsembris.
Valga-Valka poolelt viskas Lasenbergs meeskonna kõige resulatiivsemana 27 punkti. Pilt on tehtud mullu detsembris. Foto: Tiit Loim/Lõuna-Eesti Postimees

Koduses Alexela korvpalli meistriliigas jooksid väljakule BC Valga-Valka Maks&Moorits ning TTÜ korvpalliklubi. Mängu domineerinud Valga pallurid võtsid vajaliku võidu.

Võit TTÜ meeskonna üle oli Valga-Valka klubile emotsionaalselt tähtis. Aasta lõpus samas saalis peetud kohtumises alistas TTÜ Valga klubi toona tulemusega 89 : 85. Tollest kohtumisest algas ka mõõnaperiood, kus kuuest kohtumisest suudeti võita vaid G4S Noorteliiga võistkonda. Nädalavahetusel saavutatud võiduga aga kindlustati tabelis kolmandat kohta. Võitlus teisest neljanda kohani turniiritabelis on endiselt tihe.

Kuigi piirilinna klubi oli mängus domineerivam pool, suutsid TTÜ mängijad nii palju ennast mängus hoida, et kindlalt ei saanud vastased ennast tunda. Mängu otsustavale, neljandale veerandile mindi vastu Valga-Valka 65 : 62 juhtimisel.

Kuigi TTÜ mängijad olid tahtmist täis, siis neljanda veerandi algus mänguseisu nedne poolt suuri muitusi ei toonud. Seitse minutit enne kohtumise lõppu tabas oma viienda kaugviske Valga-Valka meeskonna edukaim korvikütt Edgars Lasenbergs, viies piirilinna klubi kümne punktiga juhtima.

Hetk hiljem tabas Sander Saare veel ühe kaugviske ning TTÜ selgroog oligi murtud. Kuigi võõrustajad ei olnud veel alla andnud, siis mängu saatust nad enam muuta ei suutnud ning Valga-Valka võttis 88 : 81 võidu.

Üleplatsimehena viskas Valga poolelt Lasenbergs 27 punkti. Maris Ziedinš lisas 21, Egert Haller 14 punkti. Valga meeskonnas oma esimese kohtumise pidanud Toms Leimanise arvele jäi 17 mänguminutiga  viis punkti ning viis lauapalli. TTÜ poolelt oli suurim korvikütt Sten Olmre 23 punktiga.

Kui koduses Alexela korvpalli meistriliigas hoiab Valga-Valka meeskond hetkel kolmandat kohta, siis Läti OlyBet meistriliigas ollakse kahe võidu ja seitsme kaotusega üheksa meeskonna konkurentsis kaheksandal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles