Ülevaade: kes on Putini rivaalid presidendirallil? (6)

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin on olnud riigipea ametis kaks 4-aastast ametiaega aastatel 2000-2008 ja pärast presidendi ametiaja pikendamist kuuele aastale kolmanda ametiaja alates 2012. aastast.
Venemaa president Vladimir Putin on olnud riigipea ametis kaks 4-aastast ametiaega aastatel 2000-2008 ja pärast presidendi ametiaja pikendamist kuuele aastale kolmanda ametiaja alates 2012. aastast. Foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Märtsis peetavatel Venemaa presidendivalimistel on peale president Vladimir Putini kinnitatud ametlike presidendikandidaatidena veel seitse inimest. Venemaa opositsioonipoliitik number üks, Aleksei Navalnõi ei saa kehtiva kriminaalkaristuse tõttu kandeerida. 41-aastane Navalnõi on nimetanud Vene keskvalimiskomisjoni otsust poliitiliselt motiveerituks.

Kuigi Putini võit on juba ette kindel ja riiklike uuringufirmade teatel tahavad 65-aastase endise KGB-lase tagasivalimist neljandaks ametiajaks 70-80 protsenti venelastest, pole Venemaa nii pikka kandidaatite nimekirja näinud alates 2000. aastast, kui Putin ise esimest kohta valimistel osales. Samuti tasub äramärkimist, et üle aastate tekkinud eluaegsete kandidaatide Gennadi Zjuganovi, Vladimir Žirinovski, Grigori Javlinski - kõrvale või asemele ka uued näod.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles