Anne Seimari päästis karistusest küsimärk (1)

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prokuratuuri hinnangul kasutas Anne Seimar fakte valikuliselt, kuid ebaeetilist käitumist ei saa pidada kuriteoks.
Prokuratuuri hinnangul kasutas Anne Seimar fakte valikuliselt, kuid ebaeetilist käitumist ei saa pidada kuriteoks. Foto: Urmas Luik

Vallavanema laimamises kahtlustatud Anne Seimar pääses kriminaalkaristusest, sest prokuratuuri hinnangul ei peaks ebaeetilisele käitumisele reageerima seaduse täie karmusega.

Seimar avaldas eelmise aasta 24. mail blogis Millimalli.blogspot.com.ee postituse, mis algas küsimusega, kas Audru vallavanem Siim Suursild käib valla rahaga kasiinos mängimas. “Kes mängis 21.12.2014 valla rahaga kasiinos või kes pidutsesid pühapäeva õhtul­ valla raha eest kõrtsus?” küsis Seimar, toetudes teabenõudega vallast saadud kontoväljavõtetele.

Väljavõtetest on näha, et valla kontolt on pühapäeva õhtul minutiste vaheaegadega viiel korral rahaauto­maadist raha võetud. Kokku võeti Danske Bankist tol õhtul 2050 eurot.

Seimar ei põhjendanud, miks tema arvates raha just kasiinos või kõrtsis pidi kasutatama, ega nimetanud raha väljavõtja nime. Ajakirjandusprofessor Halliki Harro-Loidi sõnutsi oli tegu eeldusega küsimustega, mille tuntuim näide on Karlssoni “Kas te olete juba hommikuse konjakijoomise lõpetanud?”.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles