Eesti parim. Halva tuuleõnne ja enda rumaluse kiuste

Andres Vaher, Pyeongchang
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki Kristjan Ilves leidis oma suusasõidus taktikalisi vajakajäämisi, võitles ta mehiselt ja suutis lõpuspurdiga veel kohtagi parandada.
Ehkki Kristjan Ilves leidis oma suusasõidus taktikalisi vajakajäämisi, võitles ta mehiselt ja suutis lõpuspurdiga veel kohtagi parandada. Foto: Tairo Lutter

​Nelja talve eest, Sotši olümpial alustas toona vaid 17-aastane Kristjan Ilves suure mäe võistluse suusasõitu uskumatult üheksandalt positsioonilt. Finišis oli Elva poiss 34ndana. Eile andis Pyeongchangi normaalmäelt tehtud õhulend kaheksanda koha, lõpujoone ületas ta 16ndana. Taas üks tähis sai murtud: esimest korda suurvõistlusel 20 parema hulgas.

«Keskmine sooritus,» keeldus Ilves suunurki üles- või allapoole vedama. «Aga kõike toimunut arvestades tuleb 16. kohta pidada üsna maksimumilähedaseks.»

«Mina nägin rohkem positiivset. Hüppemäel olid tehnilised sooritused isegi väga head, õnne ei olnud lihtsalt kõige rohkem. Kordaläinud päev, kust on hea edasi minna ja lootusrikkalt suure mäe võistluse suunas vaadata,» lisas Kristjani isa ja treener Andrus Ilves.

Vaatleme eilset päevatööd ning Ilvese tulevikku läbi erinevate märksõnade ja küsimuste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles