Ärimees teeb Narvale hiiglasliku kingituse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva raekoda.
Narva raekoda. Foto: Liis Treimann

Narva tööstur ja ettevõtja Aleksandr Brokk teeb linnale kingituse: kahetonnise plastist konstruktsiooni, mis kujutab endast tohutu suurtest tähtedest kokku pandud nime Narva.

Konstruktsioon paigaldatakse Raekoja platsile 21. veebruariks, mil piirilinna saabub president Kersti Kaljulaid, kirjutab Põhjarannik

 Broki idee kohaselt saab konstruktsiooni põhiliseks asukohaks Peetri platsi see koht, kus varem seisis Lenini kuju. Tegelikult aga peavad konstruktsiooni alalise asukoha küsimuse lahendama kohalikud võimud, kuna Brokk tahab selle objekti ametlikult linnale kinkida juba 21. veebruaril. Ning ta loodab, et uus omanik suudab konstruktsiooni aeg-ajalt ümber paigutada kohtadesse, kus inimesed sageli jalutamas ja pildistamas käivad ning kus see linna huviväärsusi kenasti täiendaks.

Aleksandr Brokk oli ka üks Eesti kuulsa maletaja Paul Kerese mälestusmärgi paigaldamise idee algatajaid ja suursponsoreid. Kerese pronksist skulptuur, mille autor on Aivar Simson, paigaldati Narva Peetri platsi lähedal asuvale haljasalale kaks aastat tagasi, st suure maletaja 100. sünniaastapäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles