Tipphetked: üllatuskuld Haga muretses, kuidas viimasel laskumisel jalgadele jääda

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Naiste 10 km vabatehnika murdmaasõit lõppes üllatusega, sest seni pigem Norra kolmanda-neljanda numbrina tuntud Ragnhild Haga edestas nimekamaid kaasmaalannasid ja kõiki teisi.

«Sel hooajal keskendusingi peamiselt 10 km vabatehnikale,» tunnistas võitja. «Sain alguses hea tempo kätte. Kui tulin viimasele laskumisele, siis mõtlesin ainult sellele, kuidas jalgele jääda. Andsin endast kõik, sest kartsin, et Charlotte Kalla võib lõpus kiirem olla. Olen tõesti endaga rahul, et võimaluse kasutasin.»

Haga tegi ka nalja, et täna on «Ragnhildi päev», sest mõni tund varem oli suurslaalomis hõbemedali võitnud norralanna Ragnhild Mowinckel. «Tõeliselt metsik värk!» oskas Haga kokkusattumuse kohta öelda.

Kuigi nimekaim norralanna Marit Björgen sai napilt pronksi, kui lõpetas soomlanna Krista Pärmakoskiga võrdse ajaga, on ta lähedal ajaloo tegemisele, sest võitis talimängude 12. medali. Kuldade arvestuses ei möödu ta laskesuusataja Ole Einar Björndalenist, kuid võib Pyeongchangis teenida veel kaks autasu ja siis oleks Björgen juba 14 medaliga kõigi aegade parim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles