Õpetajaid hoiatati Florida koolitulistaja eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolas Cruz.
Nikolas Cruz. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Õpetajaid hoiatati teismelise Nikolas Cruzi eest, kes pani eile Florida osariigis toime koolitulistamise ja tappis 17 inimest, kirjutab BBC.

Cruzile on esitatud süüdistus 17 ettekavatsetud tapmise eest. Tegu oli kõige ohvriterohkema koolitulistamisega USAs alates 2012. aastast. 17 hukkunu kõrval said paljud ka vigastada. Mitmed vigastatutest on kriitilises seisundis.

Matemaatikaõpetaja Jim Gardi sõnul oli Cruzil keelatud kooli territooriumile seljakotiga siseneda. «Meile öeldi eelmisel aastal, et ta pole territooriumile seljakotiga lubatud,» ütles Gard Miami Heraldile.

«Eelmisel aastal olid probleemid sellega, et ta ähvardas õpilasi. Ma arvan, et seetõttu oli tal territooriumile sisenemine keelatud,» sõnas Gard.

Nikolas Cruz vanglas.
Nikolas Cruz vanglas. Foto: Handout/Reuters/Scanpix

Kool ei ole avalikustanud ametlikku põhjust, miks Cruz koolist välja visati, aga õpilane Victoria Olvera ütles AP-le, et Cruz oli kakelnud oma ekstüdruku uue poiss-sõbraga. Samuti olevat Cruz oma tüdruksõbra suhtes agressiivne olnud.

Endine koolikaaslane Joshua Charo väitis, et Cruzi seljakotist oli varasemalt padruneid leitud. «Ma ei saa öelda, et ma hämmingus oleksin. Ta paistis sellist tüüpi poiss, kes midagi taolist teeks,» lausus Charo.

Seda kinnitasid ka mõned teised lapsed. Üks ütles WFOR-TV-le: «Kõik ennustasid seda ette.» 

Siiski ei hoiatanud Cruz ega keegi teine politseid. Politsei esindaja Robert Runcie ütles ajakirjanikele: «Me ei saanud hoiatusi. Potentsiaalselt võisid olemas olla märgid, aga meieni ei jõudnud ükski hoiatus ega kõne selle kohta, et kedagi oleks ähvardatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles