Tõniste: Eesti kaheks jagamist oleks pidanud arutama 2013. aastal (3)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Toomas Tõniste.
Rahandusminister Toomas Tõniste. Foto: Konstantin Sednev

Rahandusminister Toomas Tõniste (IRL) sõnul oleks rohkema euroraha saamise eesmärgil Eesti regioonideks jagamist tulnud arutada ja otsustada hiljemalt 2013. aastal, mil rahandusministriks oli Jürgen Ligi (Reformierakond). 

Tõniste tõi IRLi pressiesindaja vahendusel välja asjaolu, et regionaalse jaotuse muudatusettepanekuid on võimalik esitada iga kolme aasta järel. Ta lisas, et Eurostat ütles oma kirjas, et 2016. aasta esimeses kvartalis esitatav taotlus NUTS regioonide muutmise kohta «väga suure tõenäosusega ei mõjutaks» 2018. aasta komisjoni ettepanekut 2021+ eelarveraamistiku (MFF) kohta.

«See tähendab, et sisuliselt oli rong selleks ajaks läinud ning muudatused oleks saanud mõjutada pigem 2028. aastast algavat eelarveperioodi,» ütles Tõniste. «Selles osas on muudatusettepanekuid võimalik esitada aga ka 2019. aastal, kui infot otsustamiseks on rohkem ja seetõttu polnud mõtet laiemat arutelu avada,» ütles Tõniste.

«Küll võime sellist ettepanekut arutada 2028. aastal algava eelarveperioodi kontekstis,» lisas minister.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles