Pankrotihaldurit kahtlustatakse mõjuvõimuga kauplemises

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pankrotihaldur Veli Kraavi Harju maakohtu Liivalaia kohtumajas Tallinnas.
Pankrotihaldur Veli Kraavi Harju maakohtu Liivalaia kohtumajas Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti üks tuntumaid pankrotihaldureid Veli Kraavi astub tuleva aasta jaanuaris kohtu ette, et tõestada oma süütust mõjuvõimuga kauplemise kahtluses. Kraavi loodab kiiret kohtupidamist.


Väikestest kildudest kogunenud info järgi otsustades saatis üks vene keelt kõnelev ärimees aasta alguses Kraavile päringu, milles palus kinnitust, et ta pole ettevõtte pankrotti põhjustanud juhtimisvigade või kriminaalse tegevusega.

Väidetavasti tahtis Kraavi selle info väljastamise eest raha. Küsija läks seepeale politseisse ja koostöös temaga sai rahaküsimine dokumentaalse tõestuse. Raha üleandmiseni tegelikult ei jõutudki.

Eriasjade prokurör Jüri Kasesalu ütles eile Tallinnas, Harju maakohtu Liivalaia kohtumajas peetud eelistungi järel, et Veli Kraavit süüdistatakse mõjuvõimuga kauplemises. Enamat polnud Kasesalu nõus ütlema.

«Süüdistus ei ole seotud ühegi minu menetluses oleva pankrotiasjaga,» ütles Kraavi eile Postimehele.

«Süüdistuses seisab väide, et ma olevat nõustunud võtma vastu tasu selle eest, et vastan mulle esitatud füüsilise isiku järelepärimisele selle füüsilise isiku huvides.»

Kraavi sõnul küsiti temalt ühe nüüdseks juba lõppenud pankrotimenetluse kohta ja küsimus puudutas ühte isikut. Taheti teada, kas too oli teinud juhtimisvigu või kuriteotunnusega tegusid.

Kraavi märkis, et kogu info oli niikuinii pankrotitoimikus olemas.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles