Mida oodata uuest Samsung Galaxy S9-st

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Evan Blass/ Samsung

Kahe nädala pärast algava maailma kõige suurema mobiilimessi MWC (Mobile World Congress) tuules avalikustatakse Samsungi kõige uuem lipulaev ning juba on sellest internetiavarustesse lekkinud mitmeid fotosid ja infokilde. Kui oled otsimas uut telefoni, siis enne valiku langetamist vaata üle ka 5 põnevaimat kuuldust uuest Samsung Galaxy S9-st, soovitab Taavi Õmblus tehnoloogiaportaalist Digitark.

VEELGI SUUREM EKRAAN JA VÄIKSEMAD SERVAD

Kuigi uute S-seeria lipulaevade (ilmselt on ka sel korral oodata kaht versiooni ehk S9 ja S9+) esitluseni on veel aega, ei ole ilmselt tarvis kahelda, et 2018. aasta lipulaevad oma üldises disainis väga palju ei muutu. Samsung on oma uuemate telefonide kõige prominentsemalt esiletulevat disainielementi, kaarduvate servadega ekraani, kasutanud alates 2014. aastast, mil esimest korda jõudis müügile Samsung Galaxy Note edge. On vähetõenäoline, et seda kõige eristuvamat tehnoloogilist saavutust uute telefonide juures ei näe. Kaarduv ekraan on just see, mille tõttu Samsung saab hoobelda nii suurte ekraanidega nii kompaktses kestas.

Kuigi nii S8 kui S8+ on juba praegu ekraane ümbritsevate servade paksust võrreldes konkurentidest pikalt ees, liiguvad jutud, et mõlemad S9 versioonid saavad senisest veelgi õhemad servad. Kuuldavasti suurendatakse S9 screen-to-body ratio’d praeguselt 84%-ilt 90%-ni, mis tähendab, et kogu telefonist 90% moodustab ekraan. Lisame siia juurde suurepärase Super AMOLED ekraani resolutsiooniga 1440×2960 ning saame seadme, mille ülikvaliteetne pilt justkui hõljuks õhus. Täpset ekraanisuurust tollides veel teada ei ole, kuid eeldatavasti jääb see samaks praegustele mudelitele ehk 5.8’’ ja 6.2’’.

KÕRGEM TURVALISUS

Selleks, et parandada seadmete turvalisust, võib Samsung kombineerida kaks varasemates telefonides kasutatud tehnoloogiat – näo- ja silmaiirisetuvastuse. Veebiavarustes liigelnud info kohaselt saab funktsiooni nimeks Intelligent Scan. Näotuvastusest olen põgusalt rääkinud uuest Samsung Galaxy A8-st kirjutades, mis Samsungi enda sõnul ei ole nii turvaline kui pin-kood või näpujälg ning mida on võimalik sarnaste näojoontega inimesel petta. Silmaiiris on seevastu aga täiesti unikaalne, kuid mis alati ei tööta kõige kindlamalt. Seetõttu on üsna selge, miks Samsung need kaks ühendada soovib ning kui sellest tuleb midagi, mis on ühtaegu nii turvaline kui ka mugav kasutada, siis võidavad sellest kõik. Selleks, et seda ka päriselt kasutama hakataks, peab Intelligent Scan töötama kiiremini kui näpujäljelugeja.

Loe Digitargast, mida veel on uuest telefonist oodata.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles