Vene armee annab vabariigi aastapäeva eel Ivangorodis suurtükituld (13)

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Narva ja Ivangorodi vahelisele sillale.
Vaade Narva ja Ivangorodi vahelisele sillale. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Venemaa plaanib eksponeerida Eesti piiri ääres Ivangorodis tanke ja nendest ka tulistada, teatas Venemaa kaitseministeeriumi Lääne sõjaväeringkonna pressiteenistus.

Tanki-show peaks toimuma 22. veebruaril, ehk päev enne Venemaal ametlikult tähistatavat kodumaa kaitsjate päeva. Nõukogude Liidus tähistati 23. veebruaril nõukogude armee ja sõjalaevastiku päeva.

Pressiteenistus täpsustas, et tankipidu toimub jõekaldal ning on seotud Punaarmee sajanda aastapäeva tähistamisega ja sellest võtavad osa Lääne sõjaväeringkonna sõjaväelased ning teiste jõustruktuuride esindajad.

Sel päeval toimub Ivangorodis sõjatehnika, relvade ja sidevahendite demonstratsioon. Samuti võib seal näha Lääne sõjaväeringkonna allüksuste esinemist ja ajaloosündmuste rekonstruktsiooni.

Tehnika demonstratsioonil näidatakse tanki T-80 hüpet samaaegse tulistamisega, käsitsivõitluse võtteid ning auto UAZ koost lahti võtmist ja kokkupanemist aja peale. Ürituse

Näituseplatsil näidatakse pealtvaatajatele tanke, liikurhaubitsaid, soomustransportööre, miinipildujaid ja tankitõrjesuurükke.

Ivangorodi peatänaval avatakse värbamispunkt, kus kodanikel on võimalik astuda lepingulisse armeeteenistusse. Samuti kostitatakse kõiki kohaletulijaid pudru ja kuuma teega. Üritus lõpeb 30-lasulise saluudiga haubitsatest D-30. Saluut toimub üksiklaskudena vaheldumisi ilutulestikuga.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles