Tiit Sokk avalikustas 14 meest, kes esmaspäeval koondisega liituvad

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondis alustas MM-valiksarja kindla kaotusega Tel Avivis.
Eesti korvpallikoondis alustas MM-valiksarja kindla kaotusega Tel Avivis. Foto: fiba

Eesti meeste korvpallikoondisel seisavad järgmise nädala lõpus ees mängud 2019. aasta maailmameistrivõistluste valiktsüklis. 23. veebruaril kohtutakse võõrsil Kreekaga ja 25. veebruaril kodus Iisraeli koondisega.

Esmaspäeval kogunevad treeninguteks järgmised 14 meest: Sten Sokk, Martin Paasoja, Kristian Kullamäe, Martin Dorbek, Erik Keedus, Sten Olmre, Tanel Kurbas, Jaan Puidet, Indrek Kajupank, Kristjan Kitsing, Kristjan Kangur, Janar Talts, Kregor Hermet ja Matthias Tass.

Koondise peatreener Tiit Sokk sõnas, et valikute tegemisel vaatab ta eelkõige tulevikku. «Kindlasti arvestame praegu valikust välja jäänud meestega ka edaspidi, kuid katsume ikkagi tulevikku vaadata. Peame andma noortele võimaluse, sest pole võimatu, et mõni kogenum mängumees järgmises tsüklis enam kaasa ei tee.»

Rain Veidemani puudumisel peavad Soku sõnul teravuse tegemise enda peale võtma teised. «Eks see ongi mõnele mehele jälle uus väljakutse, aga keegi peab tema koha võtma. Teravust on mängu vaja.»

Sarnaselt eelmisele kahele valikmängule novembris on Soku hinnangul Eesti koondise trumbiks meeskondlik mäng. «Individuaalselt me Kreekast ega Iisraelist üle ei ole. Peame mängima veelgi meeskondlikumalt.»

Ettevalmistuseks palju aega ei ole, viie trenniga tuleb leida ühine hingamine. «Nii lühikese ajaga midagi suurt enam ära ei tee. Käime tähtsamad asjad läbi ja vaatame paar liikumist üle.»

Eesti koondis mängib H-alagrupis koos Kreeka, Suurbritannia ja Iisraeliga. Novembris kaotasime võõrsil Iisraelile 88:68. Koduses Kalevi Spordihallist alistasime britid 73:70. Eesti asub Kreeka ja Iisraeli järel kolmandal positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles