Venemaa tahab piirata sõjaväes nutitelefonide kasutust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene ajateenija rääkimas telefoniga.
Vene ajateenija rääkimas telefoniga. Foto: Dmitry Feoktistov/TASS/Scanpix

Vene kaitseministeerium tahab piirata oma keskaparaadis ja sõjaväes nutitelefonide kasutamist, edastas eile ajaleht Kommersant.

«Nutitelefonide asemel pakutakse kõikidel sõjaväelastel, sh ka juhtkonnal kasutada lihtsaimaid nuppudega telefone, millega ei saa pildistada ega filmida ega tuvastada asukohta, kuid millega saab edastada SMS-sse ja millel on sisseehitatud lamp,» kirjutas leht.

Kommersandi andmeil otsustas ametkond võidelda sel viisil leketega, kaasa arvatud meediasse. Uued meetmed võivad hakata kehtima 1. märtsist.

Ajaleht Izvestia kirjutas 13. veebruaril, et Vene kaitseministeerium saatis välja oma töötajatele ja sõjaväelastele veebis käitumise soovitused. Sõduritel ja ohvitseridel soovitatakse sulgeda oma kontod suhtlusvõrgustikes.

Sõjaväelastel soovitatakse mitte avaldada teavet oma teenistuse kohta ja lülitada välja telefonide asukohatuvastus, märgiti artiklis.

Kaitseministeeriumist öeldi Izvestijale, et Interneti-käitumise reeglid töötati välja 2017. aasta lõpul saadeti sõjaväele. Arusaamise lihtsustamiseks on need meelespea ja plakatite kujul.

Interfax edastas mullu sügisel, et kaitseministeerium valmistab ette seaduseelnõud, millega Vene palgasõduritel keelatakse avaldada veebis pilte, mis osutavad nende asukohale või ametkondlikule kuuluvusele.

Eelnõuga tahetakse keelata enda või ka teiste sõjaväelaste, väeosade tegevuse ja asukoha kohta käiva teabe avaldamise. Samasugused piirangud kehtivad Vene julgeoleku- ja valveteenistuse tsiviilpersonalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles