Siim Kaasik: väärikalt kaotamise oskus

Siim Kaasik, Pyeongchang
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikaela Shiffrin
Mikaela Shiffrin Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Spordis on paratamatu, et ühtesid peetakse enne võistlust paremaks kui teisi ning seetõttu riputatakse neile medalid justkui juba enne starti kaela. 22-aastasele mäesuusastaarile Mikaela Shiffrinile ennustati Pyeongchangi olümpialt näiteks kolme kuldmedalit: suurslaalomis, slaalomis ja Alpi kahevõistluses. Kõige kindlam pidi olema kuldmedal slaalomis, sest just sel alal on ta käimasoleval hooajal olnud ülitugev.

Ent eilne päev näitas, et spordis ei ole miski ette määratud. Suurfavoriit Shiffrin jäi slaalomis olümpiamedalita. Napilt, ent siiski medalita. Mõistagi oli kolmekordne slaalomi maailmameister löödud. Kuid spordinaise hing ei lubanud ameeriklannal totraid vabandusi otsima hakata.

Kuigi võimalus oli tal selleks ju olemas, sest vahetult enne esimest laskumist oksendas naine oma hommikusöögi välja. Usun, et nii mõnigi sportlane oleks kasutanud seda vabandusena. Aga Shiffrin seda ei teinud. Ta tõstis käed üles ja tunnistas ausalt: «Närvid vedasid mind alt.»

Jah, isegi sel hooajal viiel slaalomi MK-etapil võidutsenud ning korra teiseks jäänud sportlasel lööb olümpiamängude stardiväravas põlvest nõrgaks. Mis sest, et eelneval päeval võidetud suurslaalomi kuldmedal võttis naiselt justkui pinged maha. Ütles ta ju isegi, et suurslaalomi olümpiavõit lubab tal asja vabalt võtta ning olümpianõlvadel suusatamist nautida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles