OSCE: Ukraina väed tungisid Luganski oblastis edasi (10)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid õppustel.
Ukraina sõdurid õppustel. Foto: ANATOLII STEPANOV/AFP/Scanpix

Ukraina sõjavägi on tunginud edasi Luganski oblasti lääneosas Novooleksandrivka piirkonnas, ütles Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) erivaatlusmissiooni aseesimees Alexander Hug täna.

Vaatlejatel on andmeid Ukraina vägede edasiliikumisest selles piirkonnas, ütles Hug Luganski oblastis ajakirjanikele.

Lisaks on vaatlejad tuvastanud 15 relva, mis on relvarahukokkulepet rikkudes eraldusjoonele paigutatud. Üheksa neist on Kiievi kontrollitaval alal ja kuus separatistlike piirkondade alal.

Luganski oblastis jätkus kolmapäeval keelatud relvade aktiivne kasutamine, ütles Hug. Sel päeval registreeriti 3000 rikkumist.

14. veebruaril oli kõige rohkem keelatud relvade kasutamise intsidente 2017. aasta märtsist saadik, lisas ta.

9. veebruaril tulistati isehakanud Donetski rahvavabariigis OSCE vaatlejate lähedal mitu lasku, ütles Hug ja lisas, et sel nädalal on tehtud mitu droonirünnakut.

Kremlimeelsed separatistid kontrollivad Vene relvajõudude toel alates 2014. aasta aprillist osa Ukraina Donetski ja Luganski oblastitest.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles