Järvamaal juhtunud liiklusõnnetuses sai viga neli inimest (17)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järvamaal Korba külas juhtus reede õhtul liiklusõnnetus, kus sai viga neli inimest, politsei andmetel oli õnnetuse põhjustanud juht narkojoobes.

Reedel kella 20.32 ajal sai häirekeskus teate liiklusõnnetusest Järvamaal Korba külas, Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa 82. kilomeetril, teatas Lääne prefektuur.

Õnnetuses osalesid sõiduautod BMW X6, BMW X3, Honda ja Volvo. Esialgsetel andmetel kaldus Tallinnast Tartu suunas liikuvast kolonnist vastassuunavööndisse sõiduauto BMW X3, mis riivas esmalt Tallinna suunas liikunud sõiduautot Volvo ning seejärel ka Volvo taga liikunud sõiduautot Honda. Seejärel toimus laupkokkupõrge vastassuunda kaldunud BMW X3 ja Volvo taga Tallinna suunas liikunud sõiduauto BMW X6 vahel.

BMW X3 roolis olnud 42-aastane mees oli narkojoobes.

Esialgsetel andmetel sai õnnetuses vigastada neli inimest, kes viidi haiglasse. Viga said vastassuunavööndisse kaldunud sõiduautosse BMW X3 kinni jäänud juht, kes tuli sealt välja lõigata ja veel kaks sõiduautos viibinud inimest, 19-aastane ja 33-aastane mees. Lisaks sai vigastada BMW X6 46-aastane juht, kes jäi samuti autosse kinni ja tuli sõidukist välja lõigata. 

Sündmuskohal viibiv Kanal 2 reporter Kaspar Pokk ütles kella 22 paiku, et inimeste sõidukitest väljalõikamisele on kokku kulunud üle pooleteise tunni. 

Õnnetus juhtus politsei pressiesindaja teatel sirgel teelõigul, kus suurim lubatud sõidukiirus on 90 km/h. 

Liiklus oli mõlemas sõidusuunas suletud. Toimetusele kirjutanud lugeja sõnul tekkis seetõttu suur ummik.

Õnnetuspaigal mitme kilomeetri pikkuses ummikus oleva liikleja teatel oli kohal mitu kiirabiautot ja tuletõrjujad. «Ise veel väga lähedale jõudnud pole, näen kaugel vilkureid ainult,» sõnas ta kella 22 ajal ja lisas, et tee on küll puhas, kuid sajab õrna lund. «Paljud keeravad otsa ümber Tallinna suunas ja otsivad teist teed. Ummik liigub ainult nii palju, kui palju autosid vahelt ära kaob.» 

Liiklus taastati kell 23.25.

Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse menetluse käigus. 

Paide politseijaoskonna välijuht Valdur Mõttus ütles, et autoroolis olek eeldab alati keskendumist vaid liiklusele. «Liikluses tuleb olla ettevaatlik ja hinnata olusid. Kolonnis sõites on eriti tähtis jälgida pikivahet, et oleks vajadusel aega reageerida. Praegustes talvistes oludes tuleb teeoludele erilist tähelepanu pöörata ja varuda sõitudeks piisavalt aega,» ütles Mõttus.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles