Mitt Romney teatas USA senatisse pürgimisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitt Romney kohtus pärast kandideerimisest teatamisest valijatega.
Mitt Romney kohtus pärast kandideerimisest teatamisest valijatega. Foto: Gene Sweeney Jr./AFP

USA vabariiklasest endine presidendikandidaat Mitt Romney teatas reedel kavatsusest kandideerida Utah' osariigist senatisse.

"Kandideerin Ühendriikide senatisse, et teenida Utah´ rahvast ja viia Utah´ väärtused Washingtoni," kirjutas Romney Twitteris.

Utah ning selle elanikud saavad näidata Washingtonile, kuidas lugupidav valitsemine välja näeb, sõnas ta internetti postitatud videos.

Endine Massachusettsi osariigi kuberner Romney on olnud USA praeguse presidendi Donald Trumpi valjuhäälne kriitik. Praegust USA administratsiooni Romney oma teadaandes ei maininud, kuid ta on varem süüdistanud Washingtoni immigrantidele "väljajätmise sõnumi" saatmises.

2002. aasta Salt Lake City taliolümpiamängude toonase korralduskomitee esimees Romney pürib on Utah' senatikohale, mis kuulub praegu vabariiklasele Orrin Hatchile, kes on teatanud, et novembris uut ametiaega ei taotle.

Romney oli vabariiklaste presidendikandidaat 2012. aasta valimistel, kuid kaotas demokraat Barack Obamale.

Trump kaalus 2016. aastal Romney kandidatuuri välisministri kohale, kuid mõtles siis ümber.

"Oli au olla nende seas, keda kaaluti meie suure riigi välisministri ametikohale. Minu arutelud valitud president Trumpiga on olnud nauditavad ja valgustavad. Ma loodan väga, et uus valitsus tugevdab riiki ning suurendab rahu ja õitsengut," kirjutas Romney tollal suhtlusvõrgustikus Facebook.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles