Nigeeria skeletonisõitja: kui suudan 128 km/h jäärennist alla tuisata, on kõik võimalik

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simidele Adeagbo proovis skeletonisõitu esmakordselt alles neli kuud tagasi.
Simidele Adeagbo proovis skeletonisõitu esmakordselt alles neli kuud tagasi. Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Scanpix

Aafrika esimene naisskeletonisõitja, nigeerlanna Simidele Adeagbo hakkas alaga tegelema alles neli kuud tagasi, ent nüüd võistleb olümpial.

36-aastane Adeagbo oli varem kergejõustiklane. «Kõik on läinud väga kiirelt,» tunnistas ta. «Ei usu, et paljud suudavad nelja kuuga olümpiale kvalifitseeruda. Kui aga suudan 128 km tunnis mööda jäärenni alla tuisata, ei ole maailmas miskit, mida ma ei suudaks.»

Lõuna-Aafrika Vabariigist pärit Adeagbo töötas juba turundusjuhina, kui luges Nigeeria bobisõidunaiskonna moodustamisest. Ta kutsuti treeningule, kuid seal avastas ta hoopis skeletoni ja soovis sel alal olümpiale pürgida. «Usun, et suudan sellega innustada noori tegema elus midagi ootamatut,» ütles Adeagbo, kes pääses olümpiale tänu kolmandale kohale Lake Placidis Põhja-Ameerika karikavõistlustel.

«Esimene kord oli hirmuäratav,» meenutas ta treeningute algust. «Mida rohkem harjusin, seda põnevam ala tundus. Naudin nüüd uut spordiala ja suudan ka kelku paremini kontrollida kui paar kuud tagasi,» ütles nigeerlanna ja kiitis ka USA skeletonisõitjat Kate Uhlaenderit, kes talle hüva nõu andis.

Kahes esimeses sõidus jäi nigeerlanna ettearvatult viimaseks, ta kaotab liidrile ligi 5 sekundit. «Kaotasin mõnes kohas aega, põrkasin vastu seina, aga alles õpin seda spordiala,» ütles Adeagbo, et on senise võistluse üle ikkagi õnnelik.

Simidele Adeagbo naudib olümpiamelu.
Simidele Adeagbo naudib olümpiamelu. Foto: Patrick Semansky/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles