Martti Nõmme: füüsiliselt olen valmis kaugeteks hüpeteks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Martti Nõmme tegi Pyeongchangi olümpiamängude suure mäe lõppvõistlusel kvalifikatsioonist parema tulemuse ning hüppas 118 meetrit ja sai 96,5 punkti.

«Tegelikult jäin rahule, kui aus olla. Oma hüpe sai praegusel hetkel tehtud. Siit rohkem kui teise vooru hüpe välja võluda on ikka päris suur väljakutse. See mingi imehüpe polnud, täitsa tavaline hüpe. Praegu tegin lihtsalt oma soorituse ära,» sõnas ta. Ime all pidas Nõmme silmas kohta 20 seas. 

Mida teha, et Nõmme saavutaks oma hüpetes uue taseme? «Tehniliselt on vaja mõned parandused teha. Füüsiliselt olen valmis kaugeteks hüpeteks, aga praegu on need hüpped tehnika taha jäänud. Vähemalt tean, mida tegema pean. Iga võistlusega saan järjest targemaks ja tean mida parandada,» vastas ta.

Koju läheb Nõmme neutraalsete emotsioonidega. «Õnnetunnet pole, suurt pettumust ka mitte. Sai võisteldud, sai nähtud. Kohad olid nagu nad olid, aga midagi väga puusse ka ei läinud. Valmistun nüüd Lahti maailmakarikaks ja Norra turneeks. Plaanis on ka lennumägi Planicas.»

Artti Aigro leppis oodatust nõrgema hüppega ning sai kirja 107 meetrit ja 79,4 punkti.

«Kvalifikatsioonis oli ikka tunduvalt parem hüpe. Täna oli tuul tagant, eile oli vastu. Ma ei teagi, kas esimene hüppaja on halb olla. Oled esimene või viimane, keskenduma peab ikka,» sõnas ta.

Hillar Hein: hüpped on selline ala, kas kõik või mitte midagi

«Aigro tegi kehva hüppe. Ma oleks rahul olnud, kui ta oleks hüpanud 122-123 meetrit. Hüpped ongi selline ala, et kas kõik või mitte midagi. Martti tegi oma ära, tegi proovihüppe küll kehvasti, aga see lõpuhüpe annab positiivse fooni, mille pealt saab edasi minna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles