Siim Kaasik: Kelly Sildaru alal valitseb kahepalgelisus (5)

Siim Kaasik, Pyeongchang
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mathilde Gremaud, Sarah Höfflin ja Isabel Atkin.
Mathilde Gremaud, Sarah Höfflin ja Isabel Atkin. Foto: PETTER ARVIDSON/imago/Bildbyran

«Me tõesti tunneme temast siin puudust,» ütles pargisõidu olümpiavõitja Sarah Höfflin, pidades silmas noort eestlannast konkurenti Kelly Sildarut. Olgem ausad, sportlikus mõttes on seda juttu raske uskuda. 

Sildaru on noorest east hoolimata valitsenud pargisõitu juba aastaid. Ka olümpiafinaalis ei tehtud midagi sellist, millele 16-aastasel eestlannal poleks vastust olnud. Ta oleks olnud kaheldamatu favoriit ning kui midagi ootamatut poleks juhtunud, oleks tema konkurendid võistelnud hõbe- ja pronksmedali eest.

Juhtus aga nii, et Sildaru vigastas hooaja alguses põlve ja jättis olümpiamängud vahele. Inimlikult oli konkurentidel eestlasest muidugi kahju. On ju paljud freestyle-suusatajad isegi sarnases olukorras olnud. Aga nüüd tekkis neil lõpuks võimalus Sildaru varjust välja paista. Ja nendel on sellest kahju?

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles