Video: Coleman võttis Greene'ilt sprindi maailmarekordi, seekord ametlikult

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christian Coleman (vasakult teine) võitis oma esimesed tiitlivõistluste medalid eelmisel suvel Londoni MMil, kui teenis 100 meetris ja sprinditeates hõbeda.
Christian Coleman (vasakult teine) võitis oma esimesed tiitlivõistluste medalid eelmisel suvel Londoni MMil, kui teenis 100 meetris ja sprinditeates hõbeda. Foto: MATT DUNHAM/AP

New Mexico osariigis Albuquerque'is toimunud USA sisemeistrivõistlustel kergejõustikus võitis 60 meetri sprindis kuldmedali Christian Coleman, kes kärpis maailmarekordit suisa viie sajandiku võrra. Uued rekordnumbrid on 6,34.

Viimased 20 aastat hoidis rekordit enda käes legendaarne ameeriklane Maurice Greene (6,39). Tänavu jaanuaris õnnestus Colemanil pika habemega tippmark lõpuks murda, kui talle märgiti Clemsonis toimunud võistlusel ajaks 6,37. Tulemus oli küll edetabelikõlbulik, ent elektroonilise stardisüsteemi puudumise tõttu ei peetud seda maailmarekordi vääriliseks. Uus on rekord aga ametlik ja sobiv ka maailmarekordiks.

21aastane Coleman võitis oma eeljooksu 6,46ga ja poolfinaali 6,42ga. Mõlemas jooksus oli edu järgnevate ees sedavõrd suurt, et viimastel meetritel ei pidanud ta täiega enam pingutama.

Finaalis osutas Colemanile tugevat vastupanu 24aastane Ronnie Baker, ent jooksu teise poolega õnnestus favoriidil vahe sisse teha. Colemani võiduaeg oli 6,34, Baker kerkis aga kõigi aegade edetabelis kolmandale kohale uue rekordi 6,40ga.

«Üritasin lihtsalt võidu võtta,» sõnas Coleman pärast finišeerimist. «Tegin korraliku stardi. Mul on alati selline tunne, et pean pärast stardipakkudelt välja tõukamist palju tööd tegema. Kui sain lõpuks pea ja kere püsti, tundsin end paremini kui kunagi varem.»

«Ma lihtsalt armastan sprinti,» lisas maailmarekordimees. «See on nii kõva konkurentsiga ala. Sa kas võidad või ei võida sel päeval. Mulle meeldivad eriti suurvõistlused, kui kõik vaatavad sind. Löön sellistel hetkedel särama, kuigi ma pole iseenesest selline (tähelepanu nautiv) inimene.»

Oma esimese tiitlivõistluste kulla võib Coleman võita juba kahe nädala pärast Birminghamis toimuval sise-MMil. Tiitlivõistluste debüüdi tegi ta 2016. aasta Rio olümpial, kui startis USA koondise rivistuses sprinditeate eeljooksus. Finaali, kus ameeriklased lõpuks diskvalifitseeriti, ta jooksma ei pääsenud. Mullusel Londoni MMil oli Coleman juba üks USA põhisprintereid, teenides 100 meetri jooksus Justin Gatlini järel ja Usain Bolti ees 9,84ga hõbeda, sama koha sai ta ka USA teatemeeskonna rivistuses.

Christian Coleman.
Christian Coleman. Foto: Matthias Schrader/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles