Alexela müüs maagaasivõrgu

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela tankla
Alexela tankla Foto: Marko Saarm / Sakala

15. veebruaril sõlmitud  lepingu alusel ostab Alexela Adven Eesti maagaasi portfelli ja Adven Eesti ostab Alexelalt Gaasienergia AS koos maagasi jaotusvõrguga.

Tehinguga kasvab Alexela maagaasi kliendibaas ja ligi 65 kilomeetri võrra Adveni maagaasivõrk.

«Ühtlasi väljume tehinguga maagasi jaotusvõrgu ärist, mis ei ole täna ettevõtte fookus ning samuti tuleb selles äris peamine kasu mastaabiefektist, mida Gaasienergia ASi suurune ettevõte üksi ei saavuta,» selgitas Alexela Energia juhatuse esimees Maria Helbling tehingu tagamaid. 

«Suuruselt Eesti teise maagaasi jaotusteenuse  osutajana on Adven alati avatud  teeninduspiirkonna laiendamise võimalustele ja tänase tehinguga õnnestus maagaasi jaotusvõrku kasvatada ligi kolmandiku võrra,» selgitas Adven Eesti juhatuse esimees Urmo Heinam.

«Võrguäris on olulised mastaabid, et tõsta ettevõtte efektiivsust ja seeläbi klientidele konkurentsivõimelist teenust pakkuda.»

Ettevõtete klientidele jäävad kõik lepingud kehtima ning teenuste osutamine on tagatud. Pooled teavitavad oma kliente detailsemalt lähiajal.

Vastavalt ostulepingus kokku lepitud tingimustele ettevõtted tehingute hinda ei avalikusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles