Süürias hukkus valitsusvägede rünnakutes 77 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv. Plahvatus Ida-Ghoutas asuvas Mesrabas.
Pilt on illustreeriv. Plahvatus Ida-Ghoutas asuvas Mesrabas. Foto: HAMZA AL-AJWEH/AFP

Süürias asuvas Ida-Ghouta mässuliste enklaavis sai esmaspäeval valitsusvägede õhu-, suurtüki- ja raketirünnakutes surma 77 tsiviilisikut, teatas vabaühendus.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse teatel on hukkunute seas üheksa last. Veel rohkem kui 300 inimest sai haavata.

Vaatluskeskuse teatel sai mitukümmend inimest surma rünnakutes Hammuriyeh´ linnale ning üheksa Saqba linna pommitamises. Ülejäänud hukkusid teiste alade pommitamisel.

"Režiim pommitab Ida-Ghoutat ettevalmistusena maavägede pealetungile," ütles keskuse direktor Rami Abdel Rahman.

ÜRO nõudis esmaspäeval Süüria võimudelt tsiviilisikute ründamise viivitamatut lõpetamist mässuliste valduses olevas Ida-Ghoutas.

"Hädavajalik on selle mõttetu inimkannatuste põhjustamise viivitamatu peatamine. Selline tsiviilisikute ja infrastruktuuri sihtmärgiks võtmine peab koheselt lõppema," ütles ÜRO humanitaarabikoordinaator Süüria konfliktis Panos Moumtzis.

Süüria režiimiväed näivad valmistavat ette maavägede pealetungi Ida-Ghoutale, mille ülestõusnud hõivasid 2012. aastal. Tegemist on praeguseks viimase opositsiooni kontrolli all oleva enklaaviga pealinna Damaskuse ümbruses, president Bashar al-Assad on saatnud piirkonda lisajõude.

Vaatluskeskus teatas pühapäeval, et Süüria režiim on lisavägede kohaletoomise lõpule viinud.

Piirkond on rühmituste Jaish al-Islam ja Faylaq al-Rahman kontrolli all.

Valitsusvägede veebruari alguses korraldatud viiepäevases õhurünnakute kampaanias sai enklaavis surma umbes 250 ja haavata sadu tsiviilisikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles