Valus hoop: suurim liikluskindlustuseta sõiduki põhjustatud kahju oli 100 000 eurot

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii
Avarii Foto: Kaspar Pokk

Suurim liikluskindlustuse lepinguta sõiduki põhjustatud kahju oli ligi 100 000 eurot. Pooled kindlustuseta kahjudest põhjustatakse kuu aja jooksul pärast liikluskindlustuse lepingu lõppemist.

Liikluskindlustuse fondi andmetel põhjustasid liikluskindlustuse lepinguta sõidukid mullu 769 juhtumit, mille kogukahju oli 2,2 miljonit eurot. 

«Igapäevases liikluses on iga 50. sõiduk nõuetekohaselt kindlustamata. Meie praktikale tuginedes ei ole suur osa juhtidest teadlikud, et nad juhivad liikluskindlustuseta autot. Unustamine on üks peamisi lepinguta sõitmise põhjuseid,» märkis liikluskindlustuse fondi juhatuse liige Hillar Lõhmussaar.

Kogemata liikluskindlustuseta sõitmine võib kaasa tuua ootamatu ja suure kulu. Liiklusõnnetuse põhjustamise korral hüvitab viimati kehtinud liikluskindlustuse kindlustusandja või liikluskindlustuse fond kannatanule kahju, kuid nõuab makstud hüvitise kahju põhjustajalt tagasi.

Liikluskindlustuse fond on liikluskindlustuse garantiifond, Eesti rohelise kaardi büroo, liikluskindlustuse registri pidaja ja liikluskindlustuse lepinguta sõidukite sundkindlustaja. Liikluskindlustuse fond hüvitab registreerimata, sundkindlustusega ja tuvastamata jäänud sõidukiga tekitatud kahju. Samuti korraldab fond liikluskindlustuse vaidluste lahendamist liikluskindlustuse lepitusorgani kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles