Asjade internet jõudis Tallinki basseinidesse

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andur Tallinki basseinis
Andur Tallinki basseinis Foto: Sigfox

Tallink andis teada, et tema Spa & Conference Hoteli spaas saab nüüd hinnata reaalajas vee- ja õhukvaliteeti asjade interneti lahenduse abil.

Ettevõte Sigfox toodetud nutilahendus aitab basseini töötajatel mõõta vee pH-d, vee temperatuuri, aktiivse kloori taset ja juhtivust. Vees on selle seade nimega Riiot «Bue», mis edastab sõnumeid õhu kaudu, kasutades Sigfoxi üleriigilist ühendust. See tähendab, et sõnumite edastamine võib toimuda kõikjal – näiteks õues, siseruumides, keldris ja vees, kus on saadaval Sigfoxi võrk.

Sigfoxi võrguoperaatorina on Connected Baltics esimene üleriigiline IoT- operaator Eestis, kes arendab ja müüb Sigfoxi LPWA võrgulahendusi, mis võimaldab miljonitel ühendatud seadmetel saata lühikesi sõnumeid kulutõhusal ning energiasäästlikul viisil.

Tallink Spa & Conference Hoteli tehniline juht Riho Klettenberg märkis, et hotelli spaas on kokku neli basseinide hooldussüsteemi. Lisaks on kasutusel Connected AirWits andurid – need on sõltumatud juhtmeta ühendatud temperatuuri ja niiskuse seireseadmed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles