Kokku 13 hukkunut: ülevaade inimohvritega raudteeõnnetustest mullu

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suigu ülesõidul hukkus rongi ja sõiduki kokkupõrkes kaks soomlannat.
Suigu ülesõidul hukkus rongi ja sõiduki kokkupõrkes kaks soomlannat. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Tehnilise järelevalve ameti statistika järgi sai möödunud aastal raudteeõnnetustes surma kokku 13 inimest, aasta varem hukkus üks inimene.

Kokku toimus mullu 22 raudteeõnnetust, millest 10 olid mootorsõiduki ja rongi kokkupõrked ja 12 otsasõidud raudteel viibinud inimesele. Õnnetustes sai vigastada neli inimest. Aasta tagasi toimus 13 õnnetust ja viga sai seitse inimest.

Sompa ülesõidul hukkusid kaks noort meest

Ida-Virumaal hukkus auto ja rongi kokkupõrkes kaks inimest.
Ida-Virumaal hukkus auto ja rongi kokkupõrkes kaks inimest. Foto: Päästeamet

12. märtsi õhtul põrkasid Ida-Virumaal Jõhvi vallas Sompa raudteeülesõidul kokku sõiduauto ja reisirong, õnnetuses hukkus sõiduautos olnud kaks noort meest.

Õnnetuse hetkel oli auto roolis 27-aastane ja kõrvalistmel 28-aastane mees. Raudteeülesõitu reguleerib valgusfoor, milles õnnetuse hetkel põles punane tuli. Toyota juht sooritas möödasõitu autodest, mis punase foori taga rongi möödumist ootasid. Kokkupõrke hetkel sõitis Toyota vastassuunavööndis.

Rong sai pidama sadakond meetrit pärast kokkupõrke toimumist. Reisirong liikus Tallinnast Narva suunas.

Suigu ülesõidul hukkusid kaks soomlannat

Tori vallas Suigu ülesõidul sai sõiduauto rongilt löögi. Õnnetuses hukkus kaks inimest.
Tori vallas Suigu ülesõidul sai sõiduauto rongilt löögi. Õnnetuses hukkus kaks inimest. Foto: Mailiis Ollino

24. augusti õhtul kella 20.14 ajal teatati häirekeskusele raskest rongiõnnetusest Tori vallas reguleerimata Suigu raudteeülesõidul, kus reisirongiga kokkupõrkes hukkus kaks autos viibinud naist.

Suigu poolt tulnud sõiduauto Peugeot sõitis otse ette Tallinnast Pärnu suunas liikunud reisirongile. Rongijuht märkas küll ülesõidule lähenenud sõiduautot, andis sellele mitmel korral signaali ning pidurdas, kuid rongi polnud võimalik siiski nii kiiresti peatada. Tallinnast Pärnusse teel olnud rong sai pidama alles sadakond meetrit pärast kokkupõrget.

Õnnetuses hukkusid roolis olnud 23-aastane naine ja autos kaasreisijana viibinud 26-aastane naine. Tegu oli Soome kodanikega.

Raplamaal hukkunud mees astus ilmselt ise rongi ette

Raplamaal hukkus rongi alla jäänud mees.
Raplamaal hukkus rongi alla jäänud mees. Foto: Kaspar Pokk

29. märtsi hommikul kella 7 paiku astus Rapla raudteejaamast umbes 1,5 kilomeetrit Hagudi pool rongi ette 62-aastane mees, kes hukkus sündmuskohal. Juht proovis rongi peatada, aga otsasõitu vältida ei olnud võimalik.

Kehras hukkus rongi alla jäänud mees

Kehras hukkus rongilt löögi saanud mees.
Kehras hukkus rongilt löögi saanud mees. Foto: Lugeja foto

5. mai õhtul kella 22 paiku jäi mõnisada meetrit enne Kehra rongijaama Tallinnast Rakverre sõitnud rongi alla 49-aastane mees, kes hukkus sündmuskohal.

Lääne-Virumaal hukkus rongi ja auto kokkupõrkes mees

14. mai õhtul juhtus Lääne-Virumaal liiklusõnnetus, kus reisirongi ja sõiduauto kokkupõrkes hukkus auto roolis olnud 36-aastane mees.

Kaareperes hukkus end rongi ette heitnud mees

Õnnetus Kaareperes .
Õnnetus Kaareperes . Foto: Lugeja foto

7. juuli õhtul kella poole 21 paiku juhtus Jõgevamaal Kaarepere raudteejaama juures raske õnnetus, kus inimene sai Tallinna-Tartu liinil sõitnud rongilt löögi ja hukkus.

Mees heitis end rongi ette ja hukkus. Rong liikus umbes 40 km/h ja rongijuht andis inimest märgates ka hoiatava signaali, kuid mees ei reageerinud sellele.

Jõhvis hukkus rongi alla jäänud eakas naine

15. oktoobril kella 14.50 paiku juhtus Jõhvi linnas Kooli tänaval õnnetus, kus 89-aastane naine sai raudteeülekäigul rongilt löögi ja hukkus.Esialgsetel andmetel ületas naine raudteed selleks ettenähtud kohas ja ei märganud lähenevat vedurit. Samuti ei reageerinud ta ka korduvatele signaalviledele.

Saku vallas hukkus rongilt löögi saanud nooruk

Sakus jäi inimene rongi alla.
Sakus jäi inimene rongi alla. Foto: Martin Ilustrumm

3. detsembril kella 22.50 paiku juhtus Harjumaal Saku raudteejaamast ligi 600 meetri kaugusel õnnetus, milles hukkus 16-aastane noormees. Rongijuht märkas rööbastel lamavat inimest, andis helisignaali ja üritas kohe rongi pidurdada, kuid paraku see ei õnnestunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles