Singapur maksab kodanikele riigieelarve ülejäägi arvelt preemiat (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Singapur
Singapur Foto: SCANPIX

Kõik Singapuri kodanikud, kel vanus vähemalt 21 aastat, saavad riigilt mitte vähem kui 100 kohalikku dollarit, kuna eelarvest jäi raha üle.

Riigi rahandusminister Heng Swee Keat kinnitas, et riigi kodanikud saavad, vastavalt oma sissetulekule lisatoetust 100, 200 või 300 singapuri dollarit ehk siis 60–180 eurot. Ministri sõnul on tegemist ühekordse maksega ning eesmärgiks on riigi edu kodanikega jagada, vahendab the Independent.

Nii jagatakse laiali 700 miljonit dollarit ehk 430 miljonit eurot, kuna eelarves jäi üle 9,6 miljardit dollarit, mis on 2,1 protsenti aastasest sisemajanduse kogutoodangust.

Ülejäänud raha jääb tuleviku tarbeks hoiule.

Praegu on riik kõrvale pannud 5 miljardit dollarit ehk 3 miljardit eurot raudtee infrastruktuuri ehitamiseks. Suure ülejäägi põhjuseks peetakse kinnisvaraturu tõusu. Ministri hinnangul ei saa aga pikaajalisi plaane ühekordsele tõusule rajada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles