Venemaa näitab Kaliningradis reedel raketisüsteeme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
S-400 raketisüsteem.
S-400 raketisüsteem. Foto: Sergey Pivovarov/Sputnik/Scanpix

Venemaal Kaliningradis näidatakse reedel Balti laevastiku rannaraketikomplekse ja õhutõrjesüsteeme, kaasa arvatud sinna hiljuti paigutatud raketisüsteeme S-400, teatas Venemaa kaitseministeerium täna.

«Aktsioon «On selline elukutse - kaitsta isamaad» leiab aset Kaliningradis maailmamere muuseumi alal,» edastas Vene kaitseministeerium.

Ministeeriumi teatel korraldatakse aktsiooni käigus Balti laevastiku uute tänapäevaste relvade väljapanek, näidatakse sõjavarustust ja mitmesuguseid päästevahendeid.

«Siin pannakse välja maa- ja rannaväe ning Balti laevastiku õhetõrjerelvastus: soomukid BTR-82А, raketiheitja Grad, iseliikuv raketi-suurtükikompleks Pantsir S-1, raketisüsteem S-400, rannaraketikompleksid Bal ja Bastion, samuti mitmesugused side- ja juhtimismasinad,» edastas kaitseministeerium.

Päev varem korraldab Venemaa Eesti piiri ääres Ivangorodis tankipeo. 

Tehnika demonstratsioonil näidatakse Ivangorodis tanki T-80 hüpet samaaegse tulistamisega, käsitsivõitluse võtteid ning auto UAZ koost lahti võtmist ja kokkupanemist aja peale. Ürituse näituseplatsil näidatakse pealtvaatajatele tanke, liikurhaubitsaid, soomustransportööre, miinipildujaid ja tankitõrjesuurtükke.

Ivangorodi peatänaval avatakse värbamispunkt, kus kodanikel on võimalik astuda lepingulisse armeeteenistusse. Samuti kostitatakse kõiki kohaletulijaid pudru ja kuuma teega. Üritus lõpeb 30-lasulise saluudiga haubitsatest D-30. Saluut toimub üksiklaskudena vaheldumisi ilutulestikuga.

T-80 tank.
T-80 tank. Foto: OLGA MALTSEVA/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles