Pettunud Kristjan Ilves: on palju asju, milles olin ise süüdi! (3)

Siim Kaasik, Pyeongchang
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti kahevõistleja Kristjan Ilves, kes lootis suurel mäel head tulemust teha, leppis kõigest 123,5-meetrise hüppega ning asus suusarajale 16. kohalt. Finišisse jõudis Ilves 28. mehena. 

Ilves pärast murdmaasõitu

Suusarajalt naastes oli Ilves pettunud, kuid tõdes, et kedagi süüdistama ei hakka. 

«Võib palju asju öelda, mille taha see jäi. Aga oli väga-väga kehv päev Ma ei hakka vabandusi ütlema. Las ta olla siis nii. Hooaeg jätkub, lähme edasi! Ütlen siiralt, et ma üheski kohas järgi ei lasknud. Võitlesin nii palju kui oli. Siin oli asju, milles ma olen ise süüdi!»

Kuigi Ilves ei tahtnud vabanduste taha pugeda, said kõik aru, et teda häiris kord, kuidas hüppevõistlus peeti. «Mõned mehed, kes muidu hüppasid vaevalt 100, lendasid täna 120 peale. See veidi annab aimu, kuidas see võistlus läbi viidi. Hüppemäel jäid mõned meetrid kindlasti minu enda taha.»

«Selge see, et sellist tulemust ma ei oodanud. Ma saan endale tuhka pähe raputada, kui teisalt oli palju asju, mis ei tahtnud mul lasta tulemust teha. Igatepidi keeruline päev, aga las ta olla siis selline. Tean, et see tulemus ei peegelda mu hetke vormi,» jätkas ta.

Ilves pärast hüppevõistlust

«Kehv! Ei saanud kuidagi minema. Ei tea, mis juhtus. Tehniline probleem ilmselt,» sõnas pettunud Ilves. «Tuuleolud tundusid päris kehvad,» lisas ta, viidates sellele,et minut pärast tema hüpet tuul ka pöördus. 

«Ebaõnn jah, aga siin mäel ongi õnnefaktor suur. Ega ma ise ka täna pole siin mäel head hüpet saanud,» jätkas ta tuuleolude kommenteerimist.

Ilves ei nõustunud väitega nagu ta poleks mäega siin sõbraks saanud. «Trennihüpped olid väga korralikud, seega ei saa nii öelda. Aga praegu oli kehv.»

Küsimusele, kas hüpe võis jääda võistluspinge taha, vastas eestlane: «Ma ei usu, et see võistluspinge oli. Kuidagi läks otsa peal rabistamiseks, ei olnud päris minu hüpe. Kurb, et ma ei suutnud oma klassi välja hüpata, mis minus tegelikult olemas oli.»

«Jäin rahule. Suutsin täna ära teha oma kõige parema hüppe. Eks tuul ikka natuke mõjutab, aga kõigeks peab valmis olema! Muidugi on hea tuju sõiduks!»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles