Video: venelasi hirmutatakse valima minema geide ja sõjaväega (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader videost.
Kaader videost. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Tulevikustsenaarium, kus sõtta peavad minema ka 50-aastased ja voodijagamisest teise mehega on saanud normaalsus - just selliste hirmutamisvõtetega ajab Vene riik inimesi hääletama eelseisvatel presidendivalimistel.

Videos, mille eesmärk on tõsta venelaste valimisaktiivsust 18. märtsil aset leidvatel valimistel, maalib pildi tuleviku Venemaast kui geisõbralikust riigist, kus sõjaväekohustuse vanusepiirang on tõstetud 60. aastani.

Sellise «hirmsast» tulevikust on aga pääsetee - minna hääletama, on sotsiaalmeedias plahvatuslikult levima hakanud põhisõnum. Video postitati internetti möödunud reedel.

3-minutilises klipis osalevate professionaalsete näitlejate sõnul nad aga ei tea, kes selle tellis.

Vene sõltumatu meedia sõnul võib video olla tootnud kas president Vladimir Putini kampaaniameeskond või valitsuse kontrollitav keskvalimiskomisjon.

Video tegijaid on juba kritiseerinud teletähest presidendikandidaat Ksenia Sobtšak, kelle sõnul on tegemist otsese viha õhutamisega. «Minu hinnagul võib nalja visata kõige üle. Nii Hitleri kui ka geide üle. Aga näidata geisid ohuna nii homofoobses riigis kui see on Venemaa, see ei ole naljas,» sõnas ta.

Ka Vene uudisteportaali Meduza sõnul ei tohiks olla aktsepteeritav ajada inimese valima mängides nii homofoobsete sõnumitega.

Venemaa keskvalimiskomisjoni pressiesindaja sõnul nemad videoga seotud ei ole. Putini kampaaniajuhilt kommentaari saada ei õnnestunud.

Kaader videost.
Kaader videost. Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles