Rikkis pidurid ja ohtlik veermik: pooled Tallinna lähistel kontrollitud bussid suunati erakorralisele ülevaatusele (8)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rikkis liinibuss. Pilt on illustreeriv.
Rikkis liinibuss. Pilt on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Põhja prefektuuri liiklusjärelvalvekeskuse politseinikud kontrollisid eile pärastlõunal 60 bussi, neist 48-l esines probleeme ehk bussis oli reisijaid, kes polnud turvavööd kinnitanud. Tallinna lähistel kontrolliti ka busside tehnilist seisukorda ning pool sõidukitest saadeti kohe erakorralisele ülevaatusele. 

«Vaatepildiga ei või rahule jääda ning kindlasti korraldame sarnaseid kontrolle veel,» kommenteeris liiklusjärelvalvekeskuse patrulltalituse juht Varmo Rein turvavööde kasutamist.

Rein lisas, et koos maanteeameti esindajatega kontrolliti ka Maardu, Paldiski, Kloogaranna ja Vääna-Jõesuu liinidel sõitvate busside tehnilist seisukorda. «Kokku vaadati üle kümme bussi, millest viis suunati erakorralisele ülevaatusele. Oli busse, millel oli probleeme pidurite, veermiku, tulede ja peeglitega. Kahjuks oli ka selliseid sõidukeid, mille armatuuril põlesid ohtlikke vigu näitavad märgutuled,» rääkis Rein.

«Bussid, mis veavad kümneid inimesi, peavad olema parimas tehnilises seisukorras ning iga teenusepakkuja peab veenduma, et tema sõiduk on turvaline,» lausus politseinik.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles