Selgusid Sobtšaki presidendikampaania rahastajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene presidendivalimistel kandideeriv Ksenija Sobtšak.
Vene presidendivalimistel kandideeriv Ksenija Sobtšak. Foto: SERGEI KARPUKHIN/REUTERS/SCANPIX

Venemaa presidendivalimistel osalev Ksenija Sobtšak ütles, et tema kampaaniat rahastasid mobiilsideteenuste ettevõtte Yota Devices kaasomanik Sergei Adonjev ja Aleksander Fedotov, kellele kuuluv firma avaldab Venemaal ajakirju nagu Forbes ja L’Officel (kus Sobtšak töötab), vahendab Meduza.

Vene valimiste keskkomitee teatel oli Sobtšaki kampaaniafondi laekunud ligi 105 miljonit rubla (1,5 miljonit eurot). Sobtšak ise investeeris umbes 19 miljonit rubla (270 000 eurot).

Sobtšak teatas, et kandideerib märtsis aset leidvatel valimistel läinud aasta oktoobris. Samas lubas ta, et võtab oma kandidatuuri tagasi, kui opositsiooniliidril Aleksei Navalnõil lubatakse oma kandidatuur esitada.

36-aastane Sobtšak on Venemaa üks tuntumaid seltskonna- ja meediategelasi. Venemaad 2000. aastast valitsev Vladimir Putin oli 1990. aastate esimesel poolel Peterburi linnavalitsuses Ksenija Sobtšaki isa, Anatoli Sobtšaki, asetäitja ning ka lähedane peretuttav, kes tunneb Ksenija Sobtšaki teismelisest peale. Vene meedia on koguni väitnud, et Putin on naise ristiisa, aga see ei vasta tõele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles