Kas Pyeongchangis katkeb Soome medalikett?

Ott Järvela, Pyeongchang
, Vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome jäähokikoondislased Mikko Koskinen (vasakul) ja Tommi Kivisto.
Soome jäähokikoondislased Mikko Koskinen (vasakul) ja Tommi Kivisto. Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters/Scanpix

Mitte ükski riik peale Soome pole kolmelt eelmiselt olümpialt alati meeste jäähokis medalit võitnud. Et säiliks võimalus seda kahest pronksist ja ühest hõbedast koosnevat ketti jätkata, peab eile Lõuna-Koreaga (!) veidi raskustes olnud Soome jäähokimeeskond täna õhtul alistama veerandfinaalis Kanada.

Muidugi pole jäähoki sünnimaa alistamine Pyeongchangis nii keeruline ülesanne, nagu eelmistel, NHLi mängijate osalusel peetud olümpiamängudel, kus Vahtralehemaa meeskonda kubises staaridest. Nüüd on kõik rivistused oluliselt lihtsurelikumad, Kanada koosneb suisa ainult olümpiadebütantidest.

Aga nende senised esitused on olnud Soome omadest veenvamad. Jah, Tšehhile jäädi küll karistusvisete seerias alla, ent senised 185 jääl oldud minuti jooksul pole Kanadat kordagi tabanud kollektiivne kollaps, nagu eile Soomet, kes lubas 3:0 eduseisus olles maailma edetabelis alles 18. kohal paikneval Lõuna-Koreal kaks väravat visata ja tuua tabloole seisu 2:3. Olukorra Soome jaoks normaliseerinud 4:2 tabamus lasi end oodata veerand tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles