Moskva tunnistas kümnete venelaste hukkumist Süürias (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusmeelsed sõdurid Deir al-Zouri lähedal.
Süüria valitsusmeelsed sõdurid Deir al-Zouri lähedal. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Venemaa välisministeerium kinnitas, et hiljutises lahingus Süürias sai haavata või hukkus kümneid venelasi, vahendab BBC.

Välisministeeriumi avalduses ei täpsustatud sündmuse kuupäeva. Enne teatas Vene valitsus, et tõenäoliselt hukkus Deir al-Zouri provintsi kokkupõrkes viis venelast.

Osade teadete kohaselt hukkus seitsmendal veebruaril USA õhurünnaku käigus enam kui 100 Vene palgasõdurit.

Välisministeeriumi avalduses öeldi, et tegu polnud Vene sõjaväelastega. Tavaliselt keelduvad Vene ametnikud avaldamast detaile Süürias võitlevate Vene «vabatahtlike» kohta.

Sõltumatu meedia on leidnud erinevaid tõendeid, et Süürias võitleb valitsusvägede pool Vene palgasõdureid. Tavaline Vene sõjavägi aitab Süüria presidendi Bashar al-Assadi vägedele kaasa õhurünnakutega.

Välisministeerium kirjeldas hukkunuid kui Venemaa kodanikke, kes läksid vabatahtlikult Süüriasse võitlema. Avalduses ei täpsustatud hukkunute ja kannatanute arvu. Lisati vaid, et kannatanuid ravitakse nüüd haiglates Venemaal.

USA sõjavägi teatas, et nende seitsmendal veebruaril algatatud vasturünnakus hukkus 500 sõdurist umbes 100. Sõjaväe teatel oli tegu Süüria valitsusmeelsete võitlejatega, kes sihtisid USA toetatud kurdivägede sõjaväebaasi.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles