Retseptisoovitus vabariigi aastapäevaks: seapraad õuntega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seapraad õuntega.
Seapraad õuntega. Foto: Britt Paju

Vabariigi aastapäeva pidulaual käib ikka seapraad. Tee seda tänavu veidi teisiti!

Rakvere lihakombinaat kutsub üles valmistama seapraadi õuntega.

Vaja läheb:

  • 1,4 kg seapraadi
  • 3 õuna
  • 1 sibul
  • 3 küüslauguküünt
  • 2 loorberilehte
  • 1 sl Dijoni sinepit
  • 1 sl mett
  • 4 dl õunamahla või magusamat õunaveini
  • peotäis tüümianioksi
  • 1 sl soola
  • pipart
  • õli praadimiseks

Valmistamine

Viiluta lihakamar nii, et liha ise jääks terveks. Hõõru seapraad kokku soola, pipra ja sinepiga ning pruunista kergelt pannil. Aseta praetükk ahjunõusse, lisa õunad, kooritud ja sektoriteks lõigatud sibul, kergelt noaküljega katki pressitud terved küüslauguküüned, loorber, tüümian, mesi ning õunamahl või -vein. Kata küpsetusnõu kaane või fooliumiga ning lase 170-kraadises ahjus u 1 tund haududa.

Eemalda foolium, tõsta temperatuur 200ni ning küpseta liha veel u 20–30 minutit või kuni prae sisetemperatuur on tõusnud 70 kraadini. Vajadusel kasuta mõni minut ahju grillrežiimi, et kamar krõbedamaks saada.

Tõsta valmis liha vormist välja ja lase fooliumi all 10–15 minutit puhata. Samal ajal vala pannivedelike peale kogunenud liigne rasv ära, eemalda loorber, tüümian, küüslaugukestad ning õunasüdamikud ja püreesta järele jäänud pannisisu. Maitsesta vajadusel soola-pipraga ning serveeri kastmena prae juurde koos ahjukartulite või teiste köögiviljadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles