Vambola Paavo: Milleks seista paaniliselt kiirraudtee vastu? (2)

Vambola Paavo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal läks Rail Balticu trassi maha joonistamine suhteliselt lepase reega, aga niipalju kui hiigelprojektil on pooldajaid, leidub vastaseidki.
Pärnumaal läks Rail Balticu trassi maha joonistamine suhteliselt lepase reega, aga niipalju kui hiigelprojektil on pooldajaid, leidub vastaseidki. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Hiljuti reisisin tööasjus Poolas ja kasutasin sealse raudteefirma teenuseid. Sain kogemuse võrra rikkamaks ja võin kinnitada, et reis oli tõesti meeldiv. Poola rongid on täpsed, puhtad ja kiired. Sellistest me Eestis unistame.

Eestis käib aga jätkuvalt vaidlus kiirraudtee üle. Valitsus on oma otsuse teinud ja tee­koridorgi paika pandud. Ühel lõigul kuulutatakse lähiajal välja ehitushange. Ometi on kuskil keegi, kes avaldab vastuseisu ja püüab kõike suunata vastuvoolu. Rahvast hullutatakse kõikvõimalike hädadega.

Kaugemal juba küsitakse, miks me ei soovi saada Euroopaga kiiret ühendust, kui finantseering tuleb suuresti Euroopa Liidust.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles