Eestis elav šveitslane meenutab: «Juht ütleb: varsti on jaanipäev. Ja mees tagaistmelt vastab: jah, külm on juba» (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
XII noorte laulupidu "Mina jään"
XII noorte laulupidu "Mina jään" Foto: Eero Vabamägi

Eesti 100. sünnipäeva üle rõõmustavad paljud Eestimaa inimesed, kelle soontes ei voola tilkagi eestlase verd. ETV saates «Suud puhtaks» räägiti seekord, milline paistab Eesti Vabariik inimestele, kes on asunud siia elama viimasel paarikümnel aastal.

Ehkki Eestis võib nii mõnigi asi näida siia elama asunud välismaalastele harjumatuna, olid seekordsetel saatekülalistel nii lähedalt kui ka kaugelt siinsest elust valdavalt väga positiivsed muljed.

ERR-i toimetaja Dario iseloomustas eestlasi kui vaikseid inimesi ning tõi näiteks humoorika episoodi oma esimesest Eestis elatud aastast. Ta meenutas, kuidas kord tagasiteel Saaremaalt Tallinna sõitis autos koos mitme eesti sõbra seltsis peaaegu terve tee täielikus vaikuses.

«Mulle oli see nii-nii ebamugav, peaaegu valus,» tunnistas Dario. «Siis umbes 45 minuti pärast ütles juht: varsti on jaanipäev. Ja siis mees tagaistmelt ütles: jah, külm on juba.»

«See oli nagu filmis. Siin on elu mõnikord täpselt nagu filmis,» resümeeris Dario.

Saadet saab järelvaadata siit.

Tagasi üles