Lindaliin tüürib kaubalaevaturule

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linda Liinide juhi Enn Rohula sõnul on meie laevandus soomlastest võib-olla isegi paremal järjel.
Linda Liinide juhi Enn Rohula sõnul on meie laevandus soomlastest võib-olla isegi paremal järjel. Foto: Tiina Kõrtsini / SL Õhtuleht

Tänu valitsuse maksusoodustustele merenduses kavataseb Lindaliini pikaaegne juht Enn Rohula hakata sõitma kaubalaevadega. 

Plaani ellu viimiseks loodi jaanuari lõpus uus ettevõte nimega Lindaline HT AS, mille aktsionär on Jaanika Greim ja juhatuse liige Enn Rohula ise, kirjutab Äripäev

Rohula sõnul ei olnud Lindaliinil varem võimalust kaubalaevadega tegeleda, kuna maksud olid kõrged ja väikse ettevõttena poleks nad kuidagi konkurentsis püsinud. Lõpuks muutis olukorda hoopiski Eesti valitsus, kes otsustas eelmisel aastal kaubalaevade Eesti lipu alla meelitamiseks pakkuda ettevõtjatele soodustusi.

Kuna kaubalaevad pole sugugi odavad, kaalub Rohula esmalt laevad rentida. Ka meremehi, kes oleksid valmis mitu kuud merel olema, Rohula sõnul juba leidub. Laevad hakkaksid sõitma klassikalisi kaubalaevamarsruute.

Lindaliin on umbes veerandsada aastat Tallinna ja Helsingi vahel katamaraanidega reisijaid vedanud.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles