Vabariigi President kohtub aprillis USA president Donald Trumpiga (1)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid ja Donald Trump.
Kersti Kaljulaid ja Donald Trump. Foto: Taavi Linnamäe

President Kersti Kaljulaid kohtub 3. aprillil Washingtonis oma USA kolleegi Donald Trumpiga. 

Kolme Balti riigi ja USA presidendi ühise kohtumise peateemadeks on julgeolek ja majanduskoostöö.

«See kohtumine meie iseseisvuse 100. aastapäeval kinnitab veelkord Balti riikide ja USA erilist sidet ja head koostööd,» ütles Vabariigi Presidendi välisnõunik Lauri Kuusing, kes meenutas, et USA ei tunnustanud kunagi Nõukogude okupatsiooni Balti riikides.

Kuusingu sõnul saavad kohtumise peateemadeks olema julgeolek ja kahepoolsete majandussidemete tihendamine. «Meie julgeolekualane koostöö on väga hea ning kõik neli riiki panustavad 2018. aastal riigikaitsesse vähemalt 2% SKPst. Teisalt on mõlemalt poolt ka huvi suurendada ärikontakte ning tihendada majandussuhteid ning riigijuhtide kohtumise kõrval toimub Washingtonis ka ärifoorum,» selgitas Kuusing.

Eesti ja USA president kohtusid viimati mullu juulis Varssavis. Möödunud aastal külastasid Tallinna ka USA asepresident Mike Pence ja USA kongressi spiiker Paul Ryan koos oma delegatsioonidega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles